Col. (r) TĂTUC COSTIN

Col. (r) TĂTUC COSTIN

Președinte

Pasionat de automobile, a urmat cursurile Liceului Auto din municipiul Ploiești, după care a absolvit Școala de pregătire a subofițerilor din Slatina, devenind polițist. A ales să activeze în domeniul “circulație”, pe care l-a păstrat și ulterior trecerii în corpul ofițerilor, ca urmare a absolvirii Facultății de drept – specialitatea Științe juridice.

În cei peste 25 de ani de carieră în poliția rutieră, a parcurs toate treptele profesionale, de la agent la șef al Serviciului rutier Prahova și apoi șef de Serviciu, respectiv director adjunct al Direcției rutiere din cadrul I.G.P.R., poziție din care s-a pensionat, având gradul de comisar șef.

A reprezentat instituția în cadrul Consiliului organizației profesionale a polițiilor rutiere din Europa – TISPOL și a fost delegat la Grupul de lucru la nivel înalt privind siguranța rutieră al Direcției Mobilitate și Transport de la Comisia Europeană, respectiv la Grupul de lucru nr. 1 privind siguranța rutieră, al Comisiei Economice pentru Europa din cadrul O.N.U.

Este specialist în siguranță rutieră, calitate în care și-a adus contribuția la realizarea unor importante proiecte educative și de informare a participanților la trafic derulate la nivel național (Stop accidentelor – viața are prioritate!, Alege viața!, Împarte drumul!, Stop teribilismului rutier!, Verde la educație pentru circulație!, Motocicliștii există în trafic!, etc.).

În prezent este colonel în rezervă și activează în calitate de consultant.