Acțiune de conștientizare a tinerilor asupra riscurilor la care se expun în trafic

Am demarat ieri (08.12.2023), prima acțiune de conștientizare a tinerilor asupra riscurilor la care se expun în trafic, desfasurata în cadrul proiectului „Stop teribilismului rutier!”, adresat elevilor din clasele a XI-a și a XII-a de la Liceele și Colegiile din Ploiești.

Activitatea, desfășurată sub forma a două sesiuni interactive, a avut loc la Liceul Tehnic de Servicii „Sfântul Apostol Andrei ” si a implicat 184 de elevi si 5 cadre didactice care au primit informații utile privind pregatirea și examinarea in vederea obținerii permisului de conducere. Totodată au fost prezentate aspecte referitoare la pericolul pe care îl reprezintă viteza excesiva, distragerea atenției, alcoolul și drogurile. În încheiere s-a vorbit despre sistemul de siguranţă pasivă al autovehiculelor și importanta folosirii corecte a componentelor acestuia.

Mulțumim pentru sprijinul acordat de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, Inspectoratul Scolar Judetean Prahova și Academia Titi Aur, care au participat prin reprezentanți la aceasta activitate.

Consideram ca acțiunea a avut succes, captand atenția participantilor si ca vom contribui astfel la reducerea gradului de implicare a tinerilor în accidente rutiere.